MIT campus

More
13 years 2 months ago #4094 by Nyarlathotep
Replied by Nyarlathotep on topic MIT campus
A zeneszám után már véget is érne a dolog, ekkor viszont váratlanul egy drága kimonót visel? id?sebbnek, vagy talán csak egy kicsit megviseltnek t?n? üzletasszony hologrammja jelenik meg, mintha a Star Trekb?l sugározta volna ide Scotty. Formálisan hajol meg, bár azt a pár fokban mérhet? törzsdöntést nem igazán neveznéd meghajlásnak [feléd azért 2-3°-kal több jutott], azért tudod, hogy hová kell tenni. A bemutatkozás szerint viszont Noriko Watanabéhoz van szerencséd, aki elnézést kér a betolakodásért, de csak most értesítették a reggeli hírekr?l és igaz a szövetségi üggyel kapcsolatban nem tud semmiféle információval szolgálni, a cég álláspontját viszont szívesen kifejti a Renrakut érint? kérdésekben.

Gyanítod vagy ezer kérdés fut át a környez? kommunikációs hálózaton, valami olyasmi, hogy a n?t kivágják-e, késleltessék-e vagy egyáltalán mi legyen, ilyen szint? pofátlanságot ugyanis az adó sem szokott szívesen elviselni, de most a Lone Star és a Renraku kapcsolatai miatt el kell viselni, f?leg úgy, hogy te most a Renrakut is képviseli [akár akarja, akár nem]. Csak néhány másodperc telik el, az els? kérdés érkezéséig:

-"Feltehet?en a Renraku számára is meglep? volt a Plüssdekás projekt a két ifjú hölgyt?l. Mi a véleményük a Plüssdekásról? Igaz, hogy készül egy javított 2.0-s verzió ami valószín?leg Renraku exkluzív lesz?"

-"Helyes-e a meglátás, hogy bár a Renraku érdeke itt els?sorban az lenne, hogy a két ifjú hölgy hatékony eszközzel dolgozzon, jelenleg már az önök számára is cél, hogy bebizonyosodjon önálló vezet?i kvalitásuk, és ezért fogadják el, hogy idegen gyártó termékét is használják a kutatáshoz?"

Erre a kérdésre Watanabe asszony elmagyarázza, hogy bár egy kicsit meglepte ?ket a dolog, inkább a hirtelen és gyors volta miatt, mint a természete miatt, az viszont nem érte ?ket meglepetésként, hogy egy f?leg innovációval foglalkozó nagy cégben, nagy családban akadnak olyanok, akik képesek is erre és meg is teszik.

A második kérdésre pedig elmondja, hogy egy koncepciós vázlatnak fölfogható alfa, talán bétaverzió még nem igazán nevezhet? munkának, csak egy zseniális ötletnek, míg az igazi 1.0, amit a riporter asszony 2.0-nak említ, az bizony Renrakus mainframe-en fog elkészülni. Egy diákszálló szerverének viszont az az MCTs szerver is megteszi.

-"Elhangzott az, hogy egy megacég az átlagnál több er?vel rendelkez? aggódó család. Igaz-e az, hogy a cég fontos gyermekeire, olykor a rossz társaságot is elkerülend? vigyáznak céges katonák?"

-"Gondolkodtak-e azon, hogy a katonák felhasználása helyett más megoldással, akár az önök által is forgalmazott fejlett nevelési eszközökkel érjenek el célt?"

Erre a válasz az, hoghy míg másutt katonák vagy biztonsági ?rök serege vigyáz, a Renraku szam,urájai családtagnak számítanak és egy családtag mindig vigyáz a másikra, így ez nem "díszkíséretnek" fogható föl. De ez esetben katonai kíséretnek számítasz te is, de az egész diákszálló is, ugyanis azt a CTC üzemelteti, ami katonai kiképzéssel is foglalkozó cég és akkor még nem volt olyanokról sem szó, akik mondjuk a Lone Starhoz kapcsolódnak, akik ez esetben meg rend?ri kíséretnek számítanak, akik inkább a veszélyt?l óvnak egy családtagot vagy barátot, mint a rossz társaságtól.

-"Azt mondják, az oktatás kapcsán a tanulást segít? m?érzet technológia akár értékek, érzelmek átadását is segítheti, és hozzájárul egy erkölcsösebb réteg kialakításához. Hatékonyabb ez mint a múlt század tucatszám megjelen? szerelmes történetei. Használnak-e fejlett m?érzet technológiát a cég iskoláiban?"

Itt csak annyit tesz hozzá, hogy náluk ugyanúgy használatban vannak ilyen rendszerek, mint ahogy mindenütt másutt is rendszeresítve vannak hasonló rendszerek. Ez nem a jöv? hanem a ma tanulási, tanítási technológiája. Miért pont a Renraku maradna ki ezekb?l?

-"A Renraku a világels?k között volt, amikor ezt a technológiát a halálos er? alkalmazása helyett jelenlét gátló megoldásokban is alkalmazták, így ebben ma is a világels?k között van. Meglep?, hogy így a szelíd m?érzet alapú nevelés mellett komoly szerepe van az udvarlók távoltartásánál az er? alkalmazásának. Esetleg azért döntöttek így, mert így a Renraku gyermekei jobban tudnak alkalmazkodni a változó körülményekhez, és nem egy végleges nevelésr?l van szó? Esetleg így feln?ttként szabadabban választhatnak?"

Erre a válasz szerint pont a szabad választás miatt van szükség, hisz az ember a hormonok hevében elkövethet olyan meggondolatlanságot is, aminek azután egy életen keresztül a kárát látja, így viszont amikor leh?l, lecsillapodik, nem program alapján hanem szabadon, de felel?sségteljesen fog tudni választani.

-"Feltehet?en a jelenleg is zajló változások el?tt sok leánynak a csinos feleség szerepét szánták. Az els? játékos m?érzet filmt?l az utolsó apróságig erre készítik fel a leányokat. Mennyire meglep?, hogy ez után mégis önálló vezet?i kvalitásokat mutat fel a családból egy ifjú hölgy?"

Erre azt mondja Watanabe asszony, hogy az el?z?ek fényében ez egyáltalán nem meglep?, f?leg úgy, hogy a kérdésben benne volt a lényeg: az el?z? változások el?tt. El?tte a magyarázat szerint inkább kasztfügg? volt a dolog, most viszont inkább egyéni felel?sség kérdése.

-"Gondolom a változó és talán meglep? helyzet indokolja a Renraku eddig családjogi koncepciójának az átgondolását, és még keresik az új családtag helyét a cégen belül?"

Erre el?ször azt mondja Watanabe asszony, hogy az, hogy hol a helyed a cégen belül azt majd ti ketten eldöntitek Azumival, viszont papíron mindenképpen részvényesnek számítasz, ha már szellemi t?két hoztál a cégbe, így az, hogy mire lehet majd fölkérni most még a piaci helyzett?l kezdve a személyes választáson át ezer dolog függvénye.

-"Eddig els?sorban ember és ember közötti szövetségr?l, annak családjogi vonzatáról esett szó. Furcsa módon keveset hallani a valódi leszbikusokról, a szexuális preferenciák kérdésér?l. De úgy gondolom az esetleges Leszbikus, Meleg, Biszexuális, Transzexuális alkalmazottaikat és vásárlóikat az is érdekli, hogyan viszonyul a cég az ilyen közösségekhez?"

Erre az össz válasz annyi, hogy a cég véleményét h?en reprezentáltad. Már hozzátenni valójuk nincs.

-"A tradíciók mellett egyre fontosabb a modern világ, a modern társadalom. Ebben a gyermekek szabadabbak. Önök világpolitikai tényez?t jelentenek, és az önök neveléstámogató eszközeiket használják sok helyen. A vásárlók egy része a modern, szabad világ elkötelezett híveként szeretné látni a Renrakut, és várják hogy celebritások, botrányh?sök is megjelenjenek a családban, jelezve, hogy a cég elfogadja a Modern realitást. Önök szerint hol van a határ a modern világhoz való alkalmazkodásban, meddig kell támogatni a fiatalok lázadását, mi az amíg ez er?síti a vásárlók bizalmát, mi az amit?l gyengíti?"

Itt mégegyszer megemlítik, hogy a lázadás és a szabadsággal felel?sséggel élés között azért komoly különbség van, és téged említenek, aki mondhatni egy bandával lázadoztál, amit ?k persze támogatnak, ha ilyen karrier után kívánkoznátok még ha csak rövid id?re és csak a lázadás kedvéért is, de ezt úgyis jelzitek ha err?l van szó.

-"Egy céggel szembeni bizalom a vezet?kkel szembeni bizalomra alapul. De ehhez nem tökéletesre formált szobrokra, hanem emberekre, emberi vonásokra van szükség, akiket a vásárlók, partnerek szerethetnek és tisztelhetnek. Egy Megacég többnyire viszont a tökéletes PRre is törekszik. Hogyan egyeztethet? össze a két irány? Kik a rockerek, a lázadók, s hogy láthatjuk a vezet?k sokféleségét?"

Erre csak annyi a válasz, hogy ?k is érdekeltek a szórakoztatóipar kapcsán a rockzenében.

Csapat riadó!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 2 months ago #4095 by TheElf
Replied by TheElf on topic MIT campus
Ha lement az interjú akkor várok egy kicsit, hátha vissza kell mennem, közben kicsit megnézem az interjú visszhangját. Ha még egyik Azumi sem hívott, akkor talán csak nincs nagy gáz. Legalábbis remélem. Nagyon remélem. Persze a visszhang ellen?rzése kapcsán kicsit bosszant amikor látom máris mennyien osztják meg a m?sor linkjét, s mivel kommentek elég vegyesek, s ami még rosszabb a banda is elkezdett kommentelni ("A kurva anyád a szexi hegyes fül? leszbicica te buzeráns szarzsák, és nem a mi fülesünk" c. stílus valószín?leg bejátszik) kezdek kicsit aggódni. Ezen pedig a "tök jól tolja azzal a gitárral" sem enyhít, s?t.

Majd miután szépen elköszönök itt mindenkit?l úgy gondolom küldök egy rövid üzenetet Severinnek:

[i:z471c4md]"Szia Severin! Volt egy kis interjúm, kicsit féltem, hogy lesz még plusz téma, így bekészítettem a "blight mama" témát, kicsit háttérzajjal, stb. de nem jött össze. Jó ötlet volt, kicsit felvetni a múltját, a gy?löletéb?l ered? háttérzajt, ennek az egyházhoz való viszonyát... S ha már kell?en antipatikus, megjegyezni, hogy még a legártalmatlanabb diákcsíny is változtatja, formálja a háttérzajt. Kicsit el is téríti azt, megnehezítheti a meglév? feketemágia használatát. S ez sokaknak ötletet ad csínyekre, ? pedig azokat nem nagyon torolhatja meg.

Pedig biztos örült volna, ha a néz?k elkezdik kicsit látogatni a boltját, feketemágiáról szóló m?veket keresve rajta. El tudod képzelni az arcát amikor valami "beszédes névvel" bíró német szerz? m?vét keresik rajta "Békák és banyák - Avagy babonák és mágia a középkorban" címmel? Vagy éppen valaki a család múltjára keres rá, kér t?le 3-4 csepp elf vért, mert ? az egyetlen elf talizmánárus a környéken? Esetleg megfelel? idolokkal kapcsolatos könyvek, hogy kicsit magára ismerjen? Vagy valaki a háttérzaj miatt egy nekromonikonnal a kézben akar démont idézni? Vagy egy japán hallgató közli, ?t is érdeklik az ilyen idolos, bálványos könyvek beadandóhoz, de nem kell t?le félni, ? nem valami idol hív? bálványimádó, hanem tisztességes Sinto hív?... Még akár totemet is megnevezhet oda vissza. S még bizonyos idolok kapcsán emlegethet bálványimádatot, sátánizmust. Ha ezt a banya története kiprovokálná a város sok fiatal mágusából, szerintem napokig röhögnél rajta, nem? Kár, hogy professzorként nem biztathatjuk a hallgatókat efféle diákcsínyre...

Na mindegy, ha ez ki is maradt bel?le az interjúnak lesz némi visszhangja, mert osztják is szépen. Mondjuk a reklám után visszajövetelem esetére várható esetleges plusz kérdések közül a sugárzó blokk is kimaradt, így abból is marad egy kis sajtóközlemény. Kicsit túl nagy visszhangot kaptak a családi ügyek. Mindenesetre, ha láttad az interjút kíváncsi vagyok a véleményedre."
[/i:z471c4md]
Eszembe sem jut, hogy [i:z471c4md]miért[/i:z471c4md] maradt ki a sugárzásos story az adásból. Wanda ugyanis azt [i:z471c4md]nélkülem[/i:z471c4md] akarja tálalni, és kicsit más megfogalmazásban. És els?sorban azért nem kérdez, mert nem akar belekeverni. A storyk kapcsán szedett háttéranyagot viszont vaskosan felhasználja, mint az interjú mellett kért zenét is. Be sem avatva a terveibe, hiszen amir?l nem tudhattam, azért nem fognak el?venni, és kicsit oda tud pörkölni a Knight-Errant féle társaságnak, bár a jelenlegi együttm?ködést azért igyekszik megdicséri.

Részben viszont megjegyzi, hogy a sorozatos halálesetr?l a helyi Knight-Errantnak kellett volna el?ször értesülni és értesíteni a szövetségieket. Így nem csak a szennylap f?szerkeszt?je, de ?k is hibáztak. El?veszi a kalózos story-t... És bizony a helyi toxikus ?skatolikus sztorija kapcsán is felveti a kérdést, ha rendszeres a jogsértés, sok gy?lölködés kapcsán a háttérzaj is egyértelm?, akkor mit csinálnak a helyi Knight-Errant zsaruk. Mert err?l tudnak, és ez nem szövetségi ügy. S vajon mi lesz, ha pár szennylap a sötét boszorkány ügyét írja meg. Jelezve, "ha én nem veszem észre a sugárzást" akkor bizony egy sugárzó anyaggal kezelt diákcsíny kapcsán is azt találgatna a fél város, hogy a furcsa boszorkány okozta a sok sugárfert?zést, vagy némi diákcsínyként ellopott sugárzó anyag. (Az ügyet részben a kérésemre tompítva, részben sok apróságot vet fel)

Mert az ilyen boszorkány ügyekkel mennyire lehet formálni a totemeket... Itt kicsit el?veszi a macska kapcsán annak lehetséges értelmezéseit is, majd mikor a középkori katolikus értelmezést?l eljut a "leszbicicázás" kapcsán is a totem formálására, akkor kicsit épít a zenére az el?z? részb?l, jelezve azt, hogy sokszor a látszat mennyire csal, és "ahogy a legártatlanabb keresztény nagymama mögött is lehet feketemágus, úgy sok félelmetes totem mögött is lehetnek nagyon jóindulatú mesterek". Az el?ítéletek, gy?lölködés (itt újra említi a boszorkányt) helyett mennyire fontos a megismerés.

Ezért kell nyitott szemmel járni ítélkezés helyett, és leszbicicázás helyett meg kellett volna hallgatni amir?l énekeltem.

Nagy kibaszás nincs a Knight Errant-tal, mert tekintettel van az együttm?ködésre, és tudja, ezért most a f?nökség sem cseszi le. Ez után persze sok mágikus b?nesetr?l készül bemutató, sok elfogással, totemek arcaival, stb. Majd estére beígér egy kis politika botrányt is.

Ha Severin belenéz a dologba ebbe fut bele.

Egy üzenetben csak elküldöm az "Inside View"-es Azuminak, hogy mivel ma szerintem a törvényszéki cicussal is ebédelek (illik, ha már idáig eljön), ha kíváncsi rá, akkor szívesen látjuk ?t is.

Majd irány haza, hogy a házban is be tudjam mutatni a törvényszéki cicát. Mit sem sejtve az interjú utóéletér?l, s arról, hogy a zene amit eljátszottam mennyire üt?s lett, és példának is használják.

More
13 years 2 months ago #4097 by Nyarlathotep
[i:2nr329sz]Az igaz, hogy marhára vicces volna egy ilyen hadjáratot indítani a vén dögkesely? ellen, de nem érnénk el vele sokat. Hosszú távon nagyobb gonddal járna, mint amennyi el?nyt hozhatna. Én ismerem és tudom, hogy ha elkergeted is, hát vissza fog az jönni valahogyan, akkor amikor nem számítasz rá. El?ttem el?ttem jár, másokat viszont inkább becserkész. Egyébként meg ezt a fekete mágiás dolgot jobb lesz nem az orra alá dörgölni folyton, hacsak nem akarod lecsukatni valamilyen indokkal. Ha ugyanis nem teszed meg akkor szimatot fog és az életben nem fogok rájönni, hogy van-e kapocs a Wilbeforth és a Winsor család között. Nemrég találtam egy érdekes referenciát, aminek majd utána is kell járnom. Eszerint hasonló módszer a Wilbeforth családnak is a kezében VOLT valamikor. Meglehet náluk kell majd keresnem a megfejtést, de el?tte van egy idehorgonyzott valami, amit el kellene fognom. Nem beszélve egy másik dologról, ami besugárzott egy blokkot és amit vissza szeretnék komolyabban követni a kiindulási pontjához. Így viszont hogy folyton zavarsz, kedves kollegina, sehogyan sem akar sikerülni.

Ha viszont mindenképpen vegzálni akarod a banyát, szólhatok a házamnak az ügy érdekében.

A Renraku véleménye meg nem érdekel addig amíg nem áll a vélemény gazdája személyesen elém és mondja az arcomba. Addig egy szavukat se hiszem, mert ami mögöttük van az propaganda, hazugság és céges politika, ezzel pedig nem mérgezem a hangulatom ha nem muszáj.[/i:2nr329sz]

Ír vissza Severin az üzenetedre. Gyanítod ha megzavartad, fölhívtad erre a figyelmét, akkor biztosan vissza fogja nézni a dolgot.

[i:2nr329sz]Sajnos nem tudok menni, bármennyire szeretnék is. Most akkora munka szakadt a nyakamba, hála az Inside View ügyvédjeinek, hogy ki se látszom bel?le. Épp Mr. Morrison régi dolgait próbálom el?ásni, de sajnos túl mélyre vannak eltemetve. Túlságosan is belakta a helyi számítógépeket az új f?szerkeszt?. Remélem nem vitték el felét az anyagnak a helyi rend?rök. Még azt sem tudom, hogy matek ismétlésre hogyan fogok ráérni.[/i:2nr329sz]

Jön Azumi válasza. Akarva akaratlan de megszabadultál mindenkit?l.

Csapat riadó!

More
13 years 2 months ago #4098 by TheElf
Azuminak: [i:1bico1hg]"Ha kell, szerzek segítséget. Ha tudok valamiben segíteni szólj"
[/i:1bico1hg]
A törvényszéki cicának:
- Ha jól gondolom marad még Inside View.

Ha a Renraku sem hív, más sem, akkor id?vel gondolom hazaérünk, és a törvényszéki cicát mint kedves vendéget bemutatom a házban. Persze ennek a formaságnak a legkellemetlenebb része az, amikor az illatfelh? cseréjét ki kell várni. Mondjuk ? legalább high-tech macska, így talán gyorsabban végez. Azt viszont, hogy rám is adagoljon újabb réteget a jó kis "laborillatból" azt igyekszem megúszni.

- Még nem volt id?d belakni a házat? - Teszi fel a kérdést, látva az állapotokat

- Még nem. És meg kellene beszélni az esetleges updateket Jeffel, Azumival, Crystallal. Akkor majd otthonosabb lesz.

- És remélem tisztább. Meg kevesebb egérlyuk lesz benne plusz ki- és bejáratként.

- Igyekszem

Els?sorban Azumi és Crystal reakciójára vagyok kíváncsi... Mindenesetre a kötelez? formaságok után:

- Azumi, nem baj, ha a törvényszéki cicánk ma velünk ebédel? Láttad az interjút? - Teszek fel kapásból 2 kérdést...

More
13 years 2 months ago #4099 by Nyarlathotep
A kötelez? formaságok után nem igazán számíthatsz olyan nagy reakcióra, hisz Crystal számára a macska vadidegen és mint az ilyen bemutatás alapján történ? összeismerkedésnél szokott lenni, igencsak nehezen megy a dolog. Mindkét fél óvatos, próbálják abból a kevésb?l összekaparni a közös témát, amib?l szóba jöhet, Crystalnak ugyanis nemigazán van se kimondottan fizikusi vagy kémikusi érdekl?dése, de a törvényszéki tudományok se kimondottan érdeklik, lévén eddig se tört igazán nyomozói babérokra. Egyedül talán az orvostudomány jöhet szóba, de szakmai dolgokról beszélgetni ismerkedés címén meg eléggé gáz és nemigazán informatív, így csak marad az óvatos kerülgetés, f?leg a macska részér?l. Téged igazából annyi lep meg, hogy Crystalnak megvan az orvosi diplomája, utána ugyanis nem nagyon keresgéltél. Ez legalább megmagyarázza a fehér ruházatot, illetve ennek a színnek a szeretetét. Ezek szerint dr. Hayley [mert bizony ez Crystal családneve] legalább szimbolikusan de doktornéninek öltözik.

-"Dehogy is baj. Inkább nekem kellene bocsánatot kérnem, hogy zavarok. Bizonyára mvalami fontos, nyomozással kapcsolatos dolgot kell megbeszélnetek. Ígérem nem lesz gond. Tudok csendben ülni. Becsatlakozás nélkül is."

-"Persze. Sajnos láttam. Anyu sose bírja ki. Szerintem még Yukiako néninél is többet szerepel. Szerencsére még nem kerestek meg amiatt, de szerintem nem fog sokáig váratni magára." pillant jelent?ségteljesen a macskasámán felé, amib?l arra következtetsz, hogy ha beszélgetésre kerülne a sor akkor nélküle és Crystal nélkül kívánja azt megejteni.

Csapat riadó!

More
13 years 2 months ago #4101 by TheElf
- Nem nyomozati dolog. Pusztán igen régi jó barátom, és ha már eljött ide, és kés?bb megy csak haza, akkor gondoltam itt [i:2thu38dt]szívesen látott vendég. [/i:2thu38dt]És olyan régi jó barát, hogy szerintem családtagnak számít, így szerencsés az, ha te is megismered ?t, ? is megismer téged.

A törvényszéki cica megszólal:

- Azumi, szerintem veled beszélgettem a napokban, a Pheromix hátterér?l. ForensicKitty néven voltam. - utal arra, hogy már korábban is nyomozni kezdett - Az interjún viszont volt szó az új gépetekr?l. Szabad kicsit körbeszaglászni azon? Meg pár procedurális illat software-t beállítani? A frissen megvett Renraku Pheromix "Feromon hatású, paraméterezhet? illat software" ugyan elvben minden mátrix hostra telepíthet?, de rendszeresítés nélkül a hivatali gépekre nem szabad. Szívesen kísérleteznék vele egy kicsit, ha már beszéltünk róla. - Próbálja meg kezelni a helyzetet.

Feltehet?en mivel több embernek kellett bemutatni a cicát, talán most nem lesz itt már ? sem (Vagy jött?) mindenesetre az orvosi diploma meglep. Ahhoz túl sok dolog volt fúj, és kevésbé tudott mit mondani a megviselt macska sámánnal kapcsolatban valamit. Na mindegy, majd arról még beszélünk.

- Nyugodtan kísérletezz, szabad.

Majd Azumi felé fordulva:

- Igen, a cicának van adatjackje, indukciós modell. Kíváncsi volt a mátrixra, s a sok információra ami csak ott elérhet?. És el?bb-utóbb úgy döntött, nem elég ehhez a tróda háló. Azon kevés ember egyike akinek pont azért volt fontos a mágiától idegen beültetés mert sámán.

Igyekszem kicsit félre is vonulni vele ez alatt.

- De piszok jó megfigyel?, és mikor látja magánbeszélgetés várható ? is félre akar vonulni, mert ha én családtag vagyok, akkor biztos nekem is vannak titkaim. És az interjú kapcsán hallotta is, hogy családi ügy.

Time to create page: 0.236 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.